Ga mee? Wandelend op weg naar Pasen Bronckhorst  2024

De Protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo en Zelhem en Wichmond organiseren ook in 2024 weer een wandelevenement! “Ga jij ook mee?” De derde op rij! Het succes van het eerste jaar, 2022, werd overtroffen in 2023! Meer dan 500 keer is de route op de website bekeken en gedownload. Hoeveel wandelaars dat zijn geweest? Dat weten we niet, maar het waren er velen die op de een of andere manier mee hebben gedaan. Elk met zijn eigen redenen: Wandelend op weg naar Pasen

De tijd voor Pasen is een tijd van bezinning. Juist wandelen kan helpen bij deze bezinning. Lopend door de natuur, alleen of samen. Je verwonderen over de schepping. Genieten van de stilte en de rust bij een ochtendwandeling. Tot rust komen tijdens een avondwandeling na een drukke hectische dag. Daarom hebben de plaatselijke PKN kerken ook dit jaar nieuwe wandelingen uitgezet en gaan ze Wandelend op weg naar Pasen

Deze nieuwe vijf wandelingen, die starten en eindigen bij de voordeur van de deelnemende kerken of in de buurt daarvan, lopen weer door de prachtige ontluikende natuur van de Bronckhorst. De routes met soms onverwachte paadjes zijn ongeveer 5 km lang en kunnen worden verkort tot 2 a 3 km. 

Bij elk startpunt hangt gedurende de 40-dagen-voor-Pasen-tijd een QR-code. Deze QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, een routekaart of een gpx-bestand voor een route-app. 

Een papieren routebeschrijvingen zijn van 18 februari tot en met 17 maart van 11.00 tot 11.30 uur af te halen na de kerkdiensten van de deelnemende kerken. Daar kunt u ook de wandelpaspoorten afhalen. Door de week is de papieren routebeschrijving plaatselijk af te halen op een punt vermeld bij de QR code. Evenals het wandelpaspoort.

Nieuw dit jaar is, dat er elke zondag bij een van de deelnemende kerken ook gewandeld kan worden met de plaatselijk dominee. De wandelingen starten meestal om 14.00 uur en na afloop is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee.

18 februari    Hengelo Gld        14.00 uur
25 februari    Wichmond           14.00 uur
3 maart            Zelhem             14.00 uur
10 maart         Steenderen       11.45 uur. Koffie vooraf!
17 maart         Vorden              14.00 uur

Op Palmzondag 24 maart kan elke deelnemer op vertoon van het volle wandelpaspoort na de kerkdienst plaatselijk een kleine herinnering in ontvangst nemen.
Uiteraard zijn de wandelingen vrij te belopen op elk gewenst tijdstip. Ook zonder paspoort. De wandelingen van 2022 en 2023 zijn ook nog beschikbaar via de website.

Verdere informatie is te vinden op: opwegnaarpasen.atwebpages.com 

Ga jij ook mee? We wensen iedereen weer veel wandelplezier toe!

Op weg naar Pasen 2024