Wandelen naar Pasen in Bronckhorst in 2023

Na het succes van 2022 komt er in 2023 een vervolg! 

Enkele Protestantse kerken in Bronckhorst hebben in het voorjaar van 2022 de samenwerking met elkaar gezocht om in de tijd voor Pasen een activiteit aan te bieden waarbij fysieke en geestelijke beweging centraal stond: Op weg naar Pasen!

Naast de Protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo en Zelhem heeft de kerk van Wichmond zich ook aangesloten bij dit succesvolle evenement! In 2023 zijn er dus vijf wandelingen beschikbaar die starten en eindigen bij de voordeur van de deelnemende kerken en lopen door de prachtige ontluikende natuur van de Achterhoek, of zoals een van de deelnemers vorig jaar zei: ‘Ik wandel veel, maar op deze wandelroute heb ik vele nieuwe paadjes ontdekt. En wat mij extra opviel was de rust en ruimte!’

De vijf wandelroutes met de onverwachte paadjes, zijn door ervaren wandelaars uit de dorpen samengesteld en zijn ongeveer 5 km lang. De routes kunnen worden verkort tot 2 a 3 km, zodat ook gezinnen met kinderen of mensen die fysiek wat minder aan kunnen, mee kunnen doen. De papieren routebeschrijvingen en de wandelpaspoorten zijn van 26 februari tot en met 2 april van 11.00 tot 11.30 uur af te halen na de kerkdiensten van de deelnemende kerken, maar het wandelen kan tot aan de Paasdagen. Een papieren routebeschrijving is bij sommige kerken door de week te verkrijgen. Zie daarvoor de plaatselijke info van de kerken.

Op weg naar Pasen in Bronckhorst

Bij elke kerk hangen gedurende de 40-dagen-tijd twee QR-codes. Eén QR-code laat een introductiefilmpje zien waarin de predikanten een gedachte of vraag voor onderweg meegeven. Elke predikant heeft een lied uitgekozen die hem of haar inspireert in de tijd van bezinning op weg naar Pasen. De woorden en klanken van het lied kunnen ook voor de wandelaar een bron zijn voor reflectie en overdenking. De andere QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, routekaart of gpx-bestand voor een route-app.  Nieuw is dat er nu een website is waarop de routes en alle verdere informatie te vinden is:  opwegnaarpasen.atwebpages.com

De uitdaging is natuurlijk om alle wandelingen naar Pasen in Bronckhorst in 2023 te lopen. Dit kan op eigen tempo en gelegenheid. Tijdens iedere wandeling kan er op een speciale plaats op de route een stempel in het wandelpaspoort worden geplaatst.

Wandelen naar Pasen in Bronckhorst in 2023

Op zaterdag 18 februari klonk het startschot in de Wichmond.  De eerste stempel van 2023 werd geplaatst door een deelnemer tijdens de wandeling van de initiatiefnemers. De route in Wichmond valt bijzonder in de smaak bij de iedereen.  Ook hier zijn weer onverwachte paadjes. Langs de Baakse beek, ’t Suideras en de Kerk van Vierakker richting Hackfort en de Veengoot weer terug naar de kerk.  ‘Fijn dat de kerk van Wichmond is aangesloten, het is echt een prachtige aanvulling’, aldus een van de wandelaars. 

De eerste stappen: op weg naar Pasen 2023